Сообщения

Сообщения за апрель, 2024

Neljateistkümne päev Hispaanias

Изображение
Täna ma otsustasin minna Pontevedrasse. Täitsa meeldis seal olla, ilusad sildid selles linnas ja ilus vana linn. Meeldis, et seal on ikka väga palju palmi. Olen kõndinud Promenaadil ka, see on väga pikk mitte kunagi ei ole näinud selline promenaad. Meeldis seal olla, nüüd järgmine linn kuhu ma tahan minna on Vigo.

Kolmeteistkümnes päev Hispaanias

Изображение
Täna olime istnud kodus. Pärast kella üks saime Virgo ülemusega väikese reisiks minna koos tema sõbrannaga. Marco sõber tahtis osta endale uus auto ja võttis meid kaasa, et ei oleks igav. Saime mingi külalisele kus oleme vaadanud NBA match-i ja pärast saime baarisse kus rääkida kõiki asjadest.

Kaheteistkümnes päev Hispaanias

Täna ma tulin tagasi sama kohale, kust ma olen alustanud. Nüüd minu ülemuse on uuesti Pablo. Me oleme täna kokku leppinud niimoodi, et kuna ma ei taha tegeleda framework-ga, tänaseks ma hakkan uurima ja otsima endale mingi ülesanned mida ma saan järgmiseks nädalaks teha ja tema täpselt sama moodi. Nii, et täna oli suht lihtne päev.

Üheteistkümnes päev Hispaanias

 Olime täna tegelenud serveritega. Sain väga palju teada kuidas ühendada iscsi disk, mis on LXC containers ja mis on jenkins packages. Ma olen seda viimast  paigaldanud linux serverile koos Apache-ga nii, et seda ei oleks localhost-iks vaid oleks nende domeenil. Aga seal oli probleemid, näiteks, et saada tööle jenkins sul on vaja tõmmata "java packages 17 version". Mina olin tõmmanud 18 version ja mul midagi ei töötanud, see oli päris jama sellepärast umbes 15 min ma ei üldsegi aru saanud miks see ei töötanud. Pärast Marco mulle seletas, et see on sellepärast, et ma panin vale java versioon. Aga see ei oli nii lihtne pärast parandada. Oli nii, et see asi mis ma allalaadisin muutis config fail, aga ma ei ole seda teadnud alguseks ja ma ei oli aru saanud miks kui ma tõmbasin juba 17 versioon ära ja teine kustutasin, miks see ei tööta. Lõpuks sain korda ja pärast proovisime ühendada iscsi disk. Täna seda ei ole õnnestunud, tuli mingi probleem mida me ei otsustanud lahendada, kun

Kümnes päev Hispaanias

Изображение
Tänaseks tegin ära veel ühe proxmox-i server kus oli kaks ssd süsteemi jaoks ja 1x4tb data jaoks. Nii, et seadistasin ja panin tööle. Nüüd on vaja teha nii, et ühes kontos oleks kaks serverid, see on mugavam. Tegin seda ka. Ja veel üks asi oli, nii et esimese serveritega mida me ei saanud proxmox tööle, Marco ütles, et ta tahab teha seal linux server ja teha iscsi disk. Nii et olen täna paigaldanud seda ka.

Üheksas päev Hispaanias

Изображение
Täna me saime tööle need proxmox-i server. Marco ütles, et nüüd ta tahtis teha veel üks serveri kus on vaja teha nii, et seal oleks 2 ssd süsteemi jaoks ja 2x2TB kõvaketta data jaoks. Olin sellega täna tegelenud ja nüüd Marco tahab teha võrgu kett millega sa saad läbi proxmox-i serveri liigi saada ja ta tahab teha läbi Windows-i Active grupp üks konto, millega IT õpetajad saavad teha endale VM ja teised asjad. Väga palju uued protokollid mida ma kuulen esimest korda elus ja tulebki seda nüüd selgeks saada.

Kaheksas päev Hispaanias

Изображение
 Täna sain koolise minna tööle. Mull nüüd on uus boss Marco, väga äge ja tark õpetaja. Ta andis mulle nüüd uus töid nagu süsteemitega mite sama framework mis mul oli. Mulle ei meeldinud väge see eelmine töö sest ma üldsegi ei saanud aru mida ma olen teinud seal. Selle peal  tuleb ikka rohkem aega veeta, et saada aru kuidas ja mis. Tegelt meeldis väga, olen tegelenud arvutitega ja pärast sain tööd serveritega püüdsin teha proxmoxi serveri paigaldus teha aga see ei õnnestunud, homme vaatame mis on.

Seitsmes päev Hispaanias

Изображение
 Tänaseks oli väga hea päev, olime käinud Santiagosse, väga ilus vana linn on seal ja majad on ka väga ilusad. Seal oleme jalutanud parkis ja tänaval, väga äge. Olin ka jalutanud õhtul, sain vaadata uus kohti selles linnas ja olen tutvunud vene inimestega siit Hispaanias. See naine elab siit juba 25 aastat. Rääkis mulle selle linna kohta ja kui raskeid ilm nendel või olla.  Torm või olla kuni 140km/h see on väga räigelt tegelt. Rääkis mulle natuke selle sadama kohta, mis siin on, see port oli ehitati Rooma impeeriumis nii, et väga vana, nii et meeldis väga, täna oli ikka väga äge päev

Kuues päev Hispaanias

Изображение
Olime käinud rannale, päevitasime nii palju kui saime, et tagasi koju olime juba normaalseid neegrid. Tegin pilti ilusatest vaadest. Homme planeerime minna Santiagosse, nii, et on väga äge.

Viies päev Hispaanias

Изображение
Oleme käinud ringides, käinud ujumas, täitsa meeldis. Tööl ma olin uurinud ja lugenud kuidas saada tööle 'Android studio'. Tänaseks ei õnnestunud sellega, tuli väga palju vead ja ma ei saanud seda õigesti tööle. Olime ka jalutamas käinud õues on soe 25-26 kraadi. Õhtuks saime baarides minna koos Virgo ülemusega, mõnus oli.

Neljas päev Hispaanias

Изображение
Jätkasin sama asjadega "Ionic" ja sain ka proovida tegeleda "Cordova"-ga. See on nagu tööriistad millega sa saad ehitada android/ios app ja igadess moodi seda muuta ja seadistada. Seal on "plugins" millega sa saad konkreetselt saada liigi, näiteks kui sa teed camera app siis sa võid küsida kasutajatel kaamera liigi jne. Sellest, et seda kasutada sul on vaja 'Android SDK tools' ja 'Android studio'. Selles stuudios sa saad täitsa nullist ehitada endale android app aga selle jaoks on vaja palju lugeda ja uurida. Sellega on natukene keeruline aga ma proovin ja katsetan.

Esimene päev Hispaanias

Изображение
Tänaseks oli väga pikk päev. Oleme täna külastanud 3 riiki, Belgiat, Portugali ja Hispaaniat. Väga ilusad vaadet oli. Belgias kahjuks ei saanud jalutada, ainult lennujaamas. Lennujaamas ootasime 5 tundi lennukit Portugali, nii et meil oli aega magada ja süüa ja palju asju. Pärast seda oleme rentinud autot ja saime nüüd Hispaaniasse minna. Oli paar probleeme Hispaania teega, kuid saime hakkama. Kui me jõudsime Hispaaniasse saime kohe süüa nende traditsioonilise söök. Maitse oli nagu omlett vaid kartulitega. Pärast lõpuks jõudsime korterisse ja saime natukene puhata.

Kolmas päev Hispaanias

Изображение
  Täna oli väga äge päev, täna külastasime palju ilusaid kohti nagu ookean, mäed ja väga palju kauneid vaateid. Tööl hakkasin tõsiselt uurima minu jaoks uusi teemasid nagu "Ionic Framework" ja muud komponendid nende tööriistade jaoks, näiteks "Angular Framework", "React Native" ja kuidas sa pead neid kasutama. See on nagu tööriist millega sa saad seadistada ja teha endale 'web app', HTML, CSS ja JS-ga. Homme hakkan uurima mis on Cordova ja kuidas teha 'android app'.  

Teine päev Hispaanias

Изображение
Tänaseks oli tutvumise päev kus minu ülemuse(nimi on Pablo) rääkis mulle millega ta tegeleb ja mis ülesanded ta võiks mulle anda. Oli ta räägitud "Ionic Framework" kohta, nii et see on app mis aitab veebiarendajatel luua juhtivaid platvormideüleseid mobiilirakendusi ja progressiivseid veebirakendusi ning (PWAs). Oli räägitud ka mis ta kasutab front end-i jaoks nii et see on: Java, HTML, ja back end: JS(typescript) jne Tänaseks ülesanne oli selline, protsessori kuuler oli 6000RPM kogu aeg nii et tegin seda korda ja vahetasin termo pastat igaks juhuks ja tegelt see oli hea mõtte. Olen ka tegelenud "root" kasutajaga, sellega oli nii, et Pablo ei ole mäletanud parooli ja põhimõtteliselt sa ei saa midagi arvutisse alla laadida, probleem oli nii et oli välja lülitatud zsh shell aga ma panin lihtsalt vaikimisi bin bash shell ja sain kõik korda. Nii palju oli: